HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

MicroShades/PowerShadesMicroShades er en tynd metalfolie med små huller, der er fabrikeret således, at de har en funktion svarende til persienner. Dvs. solafskærmningen er vinkelselektiv: høj ved høje solhøjder om sommeren med risiko for overophedning og lav ved lave solhøjder om vinteren, hvor passiv solvarme er ønsket. PowerShades er MicroShades med solceller pådampet den udvendige side af metalfolien.

Teknologisk Instituts indsats på dette område har været at karakterisere specielt den optiske og termiske funktion af MicroShades. I den forbindelse er der opbygget to side-by-side testrum, hver med et sydvendt vinduesfelt på ca. 2 m2. Testrummene er udstyret med et detaljeret sensorsæt. Testrum og målesystem er beskrevet i rapporten: "Test rooms for test of PowerShades" (pdf, 5.713 kb).

Efter en indledende undersøgelse af ideen rapporteret i rapporten "Termiske forhold ved anvendelse af PhotoSolar-produkter" (pdf, 617 kb), blev der gennemført to projekter vedrørende udvikling og karakterisering af MicroShades/PowerShades.

Resultatet af undersøgelserne udført af Teknologisk Institut i det første projekt er afrapporteret i rapporten: "Test of PowerShades and calibration of models of PowerShades" (pdf, 14.224 kb) og i kortere form i paperet "Calibration of models with MicroShades" (pdf, 2.672 kb) til IBPSA-konferencen Building Simulation, Glasgow, august 2009.

Resultatet af undersøgelserne udført af Teknologisk Institut i det andet projekt er afrapporteret i rapporten: "Test of MicroShades and calibration and use of models of MicroShades" (pdf, 20.071 kb) og i kortere form i paperet "Calibration of models with MicroShades - part II" (pdf, 1.458 kb) til DYNASTEE-workshoppen om Dynamic Methods for Building Energy Assessment, Bruxelles, oktober 2010.

Yderligere informationer om MicroShades/PowerShades kan indhentes hos PhotoSolar A/S, www.photosolar.dk.Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut