HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

Bygningsintegreret solenergiBuildVISION-gruppen arbejder med forskning og udvikling indenfor bygningsintegreret solenergi med det formål, at udnyttelse af solenergi bliver en naturlig del af bygninger såvel funktionelt som arkitektonisk. Gruppen arbejder såvel på konceptplan med udvikling af muligheder for kombinering af solenergi, rumopvarmning og ventilation, som på komponentplan med udvikling af nye typer luftsolfangere, kombinerede rumvarme- og brugsvandsanlæg mv.

Gruppen arbejder desuden med rådgivning til parter i byggeriet, f.eks. rådgivere og arkitekter samt til producenter af solenergikomponenter og byggematerialer. Derudover gennemfører gruppen en lang række måleopgaver med det formål at dokumentere virkemåde og ydelser for bygningsintegrerede solenergianlæg i praksis - f.eks. i forbindelse med offentligt støttede demonstrationsprojekter.

Gruppen har følgende hovedarbejdsområder:

  • Luftsolvarme i form af luftsolfangere og solvægge
  • Forvarmning af ventilationsluft
  • Forøgelse af drivtryk til naturlig ventilation
  • PV-T komponenter
  • Passiv solvarme - atrier, glasfacader

Gruppen har desuden udviklet beregningsprogrammet SolVent2000 til vurdering af muligheder for kobling af naturlig ventilation med varmegenvinding og/eller luftsolvarme.Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut