HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

PV-VENT - kombinerede solcelle- og luftsolvarmeanlæg
(low cost energy efficient PV-ventilation in retrofit housing)Formålet med projektet var at udvikle og afprøve solassisterede ventilationssystemer, hvor en del af elforbruget til ventilatorerne leveres fra solcellepaneler, og den friske luft til bygningen forvarmes ved at køle solcellerne.

I projektet blev der udviklet systemer for facadeintegration af solcellepaneler, luft-til-luft-varmevekslere med høje effektivitet, ventilatorer med lavt effektforbrug og forskellige koncepter af PV-VENT-systemer. PV-VENT-systemerne blev afprøvet i to bygninger: Sundevedsgade14/Tøndergade 1, København og Lundebjerg 36-40, Skovlunde. Systemer og resultater fra projektet er kortfattet beskrevet i brochuren "PV-VENT - Low cost energy efficient PV-ventilation in retrofit housing" (pdf, 675 kb).

Sundevedsgade14/Tøndergade 1
Sundevedsgade 14/Tøndergade 1 er en boligblok beliggende i Hedebygadekareen på Vesterbro, København. Bygningen, der er fra 1884, indeholder 20 lejligheder. Bygningen har gennemgået en gennemgribende indvendig og udvendig renovering. Som en del af renoveringen har tolv af bygningens lejligheder fået individuelle PV-VENT-systemer i form af solvægge, hvor ventilationssystemernes varmegenvindingsenheder er placeret, og hvor den friske luft til lejlighederne forvarmes af solen.

Klik for større billede Klik for større billede

Der er blevet målt på systemerne i perioden februar 2000 - marts 2001. Bygning, anlæg og resultatet fra målinger og beregninger af systemernes virkemåde er beskrevet i rapporten "Results from measurements on the PV-VENT systems at Sundevedsgade/Tøndergade" (pdf, 5.321 kb).

Lundebjerg 36-40
Lundebjerg 36-40 er en boligblok beliggende i Lundebjerg-bebyggelsen i Skovlunde 12 km vest for København. Bygningen, der er fra sidst i 60'erne, indeholder tre opgange med i alt 27 lejligheder. Bygningen har gennemgået en gennemgribende udvendig renovering samt fået mekanisk ventilation. Som en del af renoveringen er der opført og testet fem forskellige PV-VENT-systemer. Integrationen af PV-VENT-systemerne i bygningens klimaskærm er resultatet af en indbudt arkitektkonkurrence med fem kendte danske arkitektfirmaer.

Klik for større billede Klik for større billede Klik for større billede

Der er blevet målt på systemerne i perioden oktober 2000 - marts 2001. Bygning, anlæg og resultatet fra målinger og beregninger af systemernes virkemåde er beskrevet i rapporten "Results from measurements on the PV-VENT systems at Lundebjerg" (pdf, 10.907 kb).Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut