HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

Viktoriagade - kombineret solcelle- og luftsolvarmeanlægProjektet i ejendommen Viktoriagade 10B, København drejede sig om etablering af en multifunktionel solcellegavl med udnyttelse af solceller som facadebeklædning i forbindelse med renovering af bygningen med samtidig produktion af strøm samt varme i form af forvarmet friskluft til bygningen.

Klik for større billede Klik for større billede

Solcellefeltet er på 75 m³ og er placeret på den sydvendte gavl af bygningen. Solcellefeltet erstatter traditionel efterisolering. Solcellefeltet forsyner lejlighederne med forvarmet friskluft gennem passive friskluftventiler. Desuden forsyner solcellefeltet mekaniske ventilationsanlæg i to af lejlighederne med forvarmet friskluft. De to mekaniske ventilationsanlæg er dels et indblæsningsanlæg og dels et balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding.

Der er blevet målt på anlægget af to omgange: på solcellefeltet i efteråret 1998 og på både solcellefelt og ventilationssystemer i foråret 2002. Anlæg og resultater fra målinger og beregninger af systemets termiske virkemåde er beskrevet detaljeret i rapporten "Måling af den termiske funktion af en multifunktionel solcellegavl" (pdf, 4.390 kb).

En kortere omtale af projektet kan læses i artiklen "Bedre solcelleøkonomi med multifunktionel klimaskærm" (pdf, 766 kb). Artiklen har været bragt i VVS 11, 2002 (www.techmedia.dk).Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut