HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

Solskodder - et bevægeligt solpanelKonceptet "Solskodder - et bevægeligt solpanel" er udviklet af Arkitektfirmaet C.F. Møllers Tegnestue og Ingeniørfirmaet Steensen & Varming som deres bidrag til konkurrencen "Design af miljørigtige bygningsdele i byfornyelsen" afholdt i foråret 1997.

Konceptet består af en skodde, der ved hjælp af en skydeskinne enten kan placeres foran en fransk dør eller foran væggen ved siden af døren. Når skodden er placeret foran den franske dør, fungerer den i dagtimerne om sommeren som solafskærmning og om natten i fyringssæsonen som en isolerende skodde foran døren. Placeret foran væggen fungerer skodden som luftsolfanger til forvarmning af friskluft til bygningen, idet der er matchende huller i væg og skodde. Det er intentionen, at friskluft skal suges gennem solskodden til bygningen ved hjælp af det undertryk, afkastventilationen skaber i bygningen.

En prototype af Solskodden blev udviklet i foråret 1999 og afprøvet på SolEnergiCentrets forsøgsareal på Teknologisk Institut, Energi i sommeren 1999. En beskrivelse af prototypen samt resultatet af målinger og beregninger kan findes i rapporten "Solskodde - et bevægeligt solpanel. Termisk og funktionel evaluering" (pdf, 1.700 kb).Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut