HjemPublikationerDownloadKontaktSøg
 
Forskning og
udvikling

Måleopgaver

Referencer

Rådgivning

Ventilation

Indeklima

Solenergi

FLEXREN, Vejle - integreret energirenovering af etageboligerProjektet er en efterfølger af EFP-96-projektet "Integreret energirenovering af etageboliger". Formålet med projektet var at tilpasse og demonstrere de mest lovende danske og udenlandske teknikker vedrørende energieffektiv bygningsrenovering med solvarmeudnyttelse.

Klik for større billede Klik for større billede

Projektet udgør detailprojektering, realisering, måling og evaluering af renoveringen af afdeling 9 i Boligforeningen Østerbo, Vejle. EuroSun 2000-paper'et "FLEXREN - flexible facade system for energy conscious renovation of European homes" (pdf, 2.835 kb) beskriver intentionerne med projektet. Ud over den traditionelle renovering med nyt køkken, bad og varmesystem, har lejlighederne fået fugtstyret afkastventilation, solkarnapper med luftsolfanger til forvarmning af den friske luft samt massesolvægge på to af de sydvendte gavle.

Der blev gennemført målinger på én af bygningerne i perioden marts 2000 - juni 2002. En rapport, der beskriver renoveringstiltagene og resultaterne fra målinger og beregninger, er under udarbejdelse.Copyright © 1999-2015 Teknologisk Institut